Крутий рок-гурт від монахинь із Перу

Читай також

  • Слухай і насолоджуйся ― пісні гурту «ПоприВсе»
  • Музика, народжена у монастирі, визнана міжнародним конкурсом
  • Чи справді у “Таємній вечері” Леонардо да Вінчі прихована мелодія?
        • Крутий рок-гурт від монахинь із Перу

          Черниці з монастиря в Лімі сформували рок-групу. На музичну кар’єру їх сподвиг вдалий виступ перед Папою римським Франциском, який нещодавно відбулвся у місті Хуарес в Мексиці.

          Група Siervas зараз складається з 11 сестер з Аргентини, Китаю, Філіппін, Чилі, Венесуели, Еквадору, Перу та Японії. Вони прийшли до спільноти, відповідаючи на Божий заклик служити своїм братам і сестрам, особливо тим, хто страждає найбільше, хто є потребуючим, хворим, бідним та нужденним.

          “Багато хто забуває, що ми теж колись були звичайними людьми, слухали поп – і рок-музику”, – кажуть черниці.

          Зараз рок-гурт католицьких черниць Siervas з Ліми, столиці Перу, збирає стадіони прихильників. Назва групи перекладається як “Служниці”, а самі черниці перебувають в ордені “Служниці Плану Бога” (Siervas del Plan de Dios).

          Цей орден був заснований 15 серпня 1998 року з схвалення кардинала Аугусто Варгаса Альсамора, архиєпископа Ліми і предстоятеля Перу. Орден є частиною групи «Сім’я Содалит» (Sodalit Family), яку схвалив Папа Римський Іоанн Павло II. Групу Siervas створили три роки тому.

          Талановиті черниці з Перу за кілька років стали буквально зірками сцени. Їх пісні про кохання і віру під електрогітару здобули більше мільйона переглядів на YouTube, вони записали два диска і претендують на латинську премію Grammy.

          “Ми не знаємо, чи будемо ми коли-небудь ще виступати перед такою численною аудиторією, як під час візиту Папи Франциска, у нас немає якихось певних планів, але ми будемо виступати скрізь, куди направить нас Господь”, – йдеться в одному з відеороликів.

          У ньому також повідомляється, що група вже отримала велику кількість запрошень зі всього світу. Зараз Siervas активно гастролюють по Латинській Америці і записують свій другий альбом. Черниці пробують грати на різних музичних інструментів і експериментують з музичними жанрами. Всі гроші, виручені від концертів та продажу альбомів, колектив спрямовує на благодійні цілі.

          Це далеко не перший випадок, коли представники різних конфесій беруть в руки музичні інструменти і мікрофон. Такий напрямок в рок-музиці як християнський рок з’явилося ще в 60-х роках минулого століття, а список виконавців, які виступають у цьому жанрі, що сьогодні налічує десятки груп по всьому світу.

          Підготувала Наталія ПАВЛИШИН

          Читай також

        • Слухай і насолоджуйся ― пісні гурту «ПоприВсе»
        • Музика, народжена у монастирі, визнана міжнародним конкурсом
        • Чи справді у “Таємній вечері” Леонардо да Вінчі прихована мелодія?
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.